Το Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας στην 8η Κλαδική Έκθεση Medwood 2022

Το Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας συμμετείχε με την πειραματική ειδικότητα: «Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών» στην 8η κλαδική έκθεση MEDWOOD 2022.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής), από 1-4 Απριλίου.

Η Medwood εκθέτει όλα τα νέα προϊόντα και τις νέες τάσεις αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και τεχνικών δόμησης με ξυλεία και τα προωθεί αποτελεσματικά σε κάθε επαγγελματία των κλάδων ξύλου και επίπλου. Σε μια εκθεσιακή επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκθέτες, ο αριθμός των 8.000 επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Όλγα Καφετζοπούλου, ενώ συμμετείχε σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ.

Η πειραματική ειδικότητα «Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών» ιδρύθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά πανελλαδικά, αποκλειστικά, στο Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας, με την υπ’ Αριθμ. Κ5/104766/2021 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας (ΦΕΚ 3997/31-08- 2021).

Η παροχή Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο κλάδο.

Το άψογα σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών και η μόνιμη συνεργασία με το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (η κατάρτιση πραγματοποιείται εντός των χώρων του τμήματος) εγγυώνται την υψηλού κύρους κατάρτιση.

Η υψηλή ζήτηση σε τεχνικό προσωπικό με ειδίκευση στην τεχνολογία ξύλου, από τις επιχειρήσεις του κλάδου, επιβάλει τη λειτουργία δεύτερης σειράς κατάρτισης το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022- ’23. Ευελπιστούμε, μέσω της παρούσας προβολής της ειδικότητας, οι νέοι μας να αντιληφθούν τη δυνατότητα που τους παρέχεται και να αδράξουν την ευκαιρία κατάρτισης και της άμεσης επαγγελματικής τους αποκατάστασης.