Συμμετέχουμε και υπερέχουμε…

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Δ.ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΥ MEDWOOD 2022»

Στο περίπτερο 24Β της κλαδικής έκθεσης Medwood, θα συμμετάσχει η πειραματική ειδικότητα: «Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών» του Πειραματικού Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 1-4 Απριλίου στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής).

Η Medwood εκθέτει όλα τα νέα προϊόντα και τις νέες τάσεις αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού και τεχνικών δόμησης με ξυλεία και τα προωθεί αποτελεσματικά σε κάθε επαγγελματία των κλάδων ξύλου και επίπλου.

Η πειραματική ειδικότητα «Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών» ιδρύθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά πανελλαδικά, αποκλειστικά, στο Πειραματικό Δ.ΙΕΚ Καρδίτσας, με την υπ’ Αριθμ. Κ5/104766/2021 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας (ΦΕΚ 3997/31-08-2021). Η παροχή Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στο συγκεκριμένο αντικείμενο υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο και αναπτυσσόμενο κλάδο. Το άψογα σχεδιασμένο και στοχευμένο πρόγραμμα σπουδών και η μόνιμη συνεργασία με το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (η κατάρτιση πραγματοποιείται εντός των χώρων του τμήματος) εγγυώνται την υψηλού κύρους κατάρτιση.

Η υψηλή ζήτηση σε τεχνικό προσωπικό με ειδίκευση στην τεχνολογία ξύλου, από τις επιχειρήσεις του κλάδου, επιβάλει τη λειτουργία δεύτερης σειράς κατάρτισης το νέο
ακαδημαϊκό έτος 2022-’23.

Ευελπιστούμε, μέσω της παρούσας προβολής της ειδικότητας, οι νέοι μας να αντιληφθούν τη δυνατότητα που τους παρέχεται και να αδράξουν την ευκαιρία κατάρτισης και της άμεσης επαγγελματικής τους αποκατάστασης.